Buffalo Wings

Acıyı seviyoruz! Gözlerin yaşarır ya hafif, boncuk boncuk terlersin, için bir mutluluk dolar… Seda’yla yıllardır buffalo soslu tavuk kanatlarının hastasıyız, kırmızımsı rengi de çeker beni… Ben Gürcüyüm, Gürcüler 5 kuruş fazla olsun kırmızı olsun dermiş, bu tavuklar hem kırmızı hem lezzetli!;)

Yapması da inanılmaz kolay… Çok detaylı bir tarife gerek bile yok.. 10-15 kanat için anlatıyorum..
Önce tavukları biraz dinlendirmemiz gerekiyor. Bir kapta yarım bardaktan biraz fazla un, zevkinize göre de toz biber, pul biber ve tuz katıp karıştırın… Yaptığınız karışımı tavukların üzerine yayvan bir kapta güzelce dökün.. Arada kabı biraz sallayın ki tavukların her tarafı bu karışıma bulansın. Daha sonra tavukların üzerini strech film’le kaplayın ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirin.
Tavuklarımızı pişirme vakti geldiğinde, bir tavaya üzerlerini örtecek kadar ayçiçek yağı koyup ocağı orta-yüksek ateşe alın, yağ hazır olduğunda (180-190 derece civarı bu tip kızartmalar için en ideal ısı, eğer termometreniz varsa) tavukları içine atıp altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızaran tavukları bir kaba aktarın.
Şimdi geldik leziz ve basit sosa! Önce bir diş sarımsağı güzelce dövün. 50-60 gr tereyağını bir kapta kısık ateşte eritin, içine önce sarımsakları ekleyip biraz karıştırın,  sarımsak kokusu verdiğinde 1 şişe tabasco sosunu (hani şu acıso derdik biz eskiden, siz de der miydiniz?:)) içine boşaltın ve biraz karabiber ekleyin. Kısa süre karıştırıp iyice her şeyin bir araya gelmesini sağlayın.. Ve işte sosumuz hazır bile! Tavukların üzerine boşaltın ve güzelce karıştırın, sallayın, çalkalayın:)
Hot wings oldu mu yanında bunun o acısını bir az da olsa hafifletecek bir şey olmazsa olmaz. Biz burada içine ince ince taze soğan doğradığımız sour cream (ekşi krema) kullanıyoruz.. İçine  batırıp batırıp yiyoruz:) Ha derseniz ki biz nereden bulacağız sour cream’i, bence o kadar dertlenmeye değmez en kötü süzme yoğurt falan da şahane olur…
Eğer siz de acı yemeyi seviyorsanız, şu şipşak buffalo kanatları kaçırmayın derim!
İçindekiler:  Bir tutam tuz, karabiber, toz biber, pul biber; 10-15 tavuk kanadı; bir şişe Tabasco acı sos (57ml’lik küçüklerden, abartıp büyük şişeyi boşaltmayın:)); yarım bardak un; bir diş sarımsak; 50-60 gr tereyağ; ayçiçek yağı.

H.

2 thoughts on “Buffalo Wings

  1. Size bir şey söyleyeyim mi, ben bayılırım acıya. Çok tuhaf! Üstelik gürcüyüm. Ne hoş değil mi? Hayır, acaba bir akrabalık var mı diyeceğim o kadar yakın geliyorsunuz ki bana… Yoo, olamaz ama… Ne alaka öyle değil mi?

    Neyse, diyeceğim odur ki bu yemeği hemen yarın deneyeceğim. Hem çok kolay hem de inanın kim çektiyse, fotoğraf inanılmaz güzel. Hatta sormak istiyorum sizin blog 6D falan mı? Sanki yemeğin kokusu geldi burnuma… Aaa! Olabilir mi?
    Sevgiler…

Yorum bırakın