Italyan Usulu Tiramisu Tarifi

Bizim evin en favori tatlisidir tiramisu.. Yapilisi kolay, yemesi olaydir :) Ama bastan pesin pesin uyaralim. Hazir pasta keki ve labne peyniri ile yapilan bir Tiramisu tarifi ariyorsaniz, google’da cikan diger sonuclari degerlendirin derim, bu tarif aslina uygun olarak yapilan bir Italyan Tiramisu tarifidir sevgili tiramisu severler :) DSC_3781 Tarifin kendisini Italyan Yemek Safarisi adli bir tv programinda izledik ve ilk denememizde bayildik bayildik.. O gun bugundur baska Tiramisu tarifi aramayiz, bilmeyiz, yapmayiz.. Bu tarifin bol bol tarafimizdan denenmisligi vardir, o acidan rahat olun.. Yeter ki tum malzemeleri usenmeyin alin, ve merengi tarife uygun yapin; gerisi cooook kolay.. Blogumuzdaki yemek tarifleri icin video cekmeye basladigimizdan beri yakin cevremizden ve takipcilerimizden cok olumlu tepkiler geldi. Biz de bu tarife amator bir video cekip, duzenledik. Umariz hem videomuzu hem de tarifimizi begenir, bol bol tiramisumuzu kendinize ve sevdiklerinize yapar afiyetle yersiniz! Not: Videoyu aslen gecen sene bu zamanlarda (Ege’nin bir oglen uykusunu firsat bilerek) cekmis olmamiza ragmen ancak firsat bulup son haline getirebildik. Fotograflardaki bu kucuk bebek su an nerdeyse iki yasinda :) DSC_3795 Tiramisu Tarifi

Hazirlama suresi – 45 dk
Pisirme suresi – 15 dk
10-12 kisilik

Malzemeler

  • 3 yumurta sarisi
  • 60g pudra sekeri
  • 500g mascarpone peyniri
  • 20-30 kedidili biskuvisi
  • 1 litre sicak espresso kahvesi
  • 100 g bitter parca cikolata
  • Toz kakao

Italyan mereng icin 

  • 100 ml su
  • 250 g seker
  • 125 ml yumurta beyazi (4–5 yumurtadan)

Hazirlanisi

  • Once 3 yumurtanin sarisi ile beyazini tertemiz iki farkli kaba ayirin. Sarilarin oldugu kaba pudra sekerini ilave edip, blender ile yuksek hizda karistirin, ta ki matlasip koyulasana kadar.  Uzerine mascarpone’yi ilave edip blenderla orta hizda karistirin, malzemeler birbiriyle homojen olarak karisana kadar (cok uzun karistirmamaya dikkat edin yoksa mascarpone dagilabilir). Karisimi bir kenara ayirin.
  • Merengi yapmak icin; cok temiz, yagsiz bir sos tavasina suyu koyun ve yavasca sekeri ilave edin, tum sekerin islanmasini saglayin. Orta ateste isitmaya baslayin ta ki serbetiniz soft-ball stage denilen ve 112 C’ye tekabul eden sicakliga ulasana kadar. (Ek bilgi olarak buna soft-ball stage denmesinin sebebi ve nasil anlasildigina gelecek olursak; cok az miktarda serbeti soguk suda attiginizda onu elinizle top sekline getirebiliyorsaniz iste soft ball stage buna denir)
  • Diger bir kapta bekleyen 3 yumurta beyazina 4. yumurtanin da beyazini ekleyin ve yuksek hizda blenderla karistirin, ta ki blenderin cirpma tellerini kaldirdiginizda kucuk orta boy tepecikler olusana kadar.. Bu ne bicim tarif diyorsaniz videodan fikir alabilirsiniz, iste videolu tarifin faydalari :) Bi yandan blenderla cirpmaya devam ederken diger yandan 112C’ye kadar kaynayan sicak serbeti incecik bir oluk halinde bu karisima ilave edin. Karistirmaya merenginiz soguyana kadar devam edin.
  • Soguyan merengi mascarpone karisimina ilave edin. Bir kenara ayirin..
  • Kedidili biskuvileri sicak kahvenin icine 1-2 kez sokup cikarin, hafifce nemlendirin. Biskuvileri hafifce birbirine bastirarak fazla kahvesini alin (biskuvilerin kahveyi tamamen emmemesi gerek, kahveyle islattiktan sonra ortalarinda hic kahve degmemis yerler hala kalmali). Biskuvileri buyuk bir cukur kaseye ya da tercihe gore cam firin kabina tek sira halinde, kabin her tarafini kapatacak sekilde dizin.
  • Biskuvilerin uzerine parca cikolatalari serpin ve mascarpone karisiminin ucte birini (derin kaptaysa) ya da yarisini (yayvan kaptasa) uzerlerine surun. Uzerine yine kahveyle nemlendirilmis biskuvileri, parca cikolatalari ve mascarponeyi bir kat daha gecin. Eger derin kap kullaniyorsaniz ayni kattan bir tane daha hazirlayip en uste kalan mascarponeyi duzelterek surun.
  • Hazirladiginiz tiramisuyu en az 2 saat (kesilebilecek kivama, sertlige gelene kadar) buzdolabinda dinlendirin.
  • Servis etmeden hemen once uzerine toz kakao ya da varsa cekilmis kahve serpin.

Afiyet olsun! tiramisu by thekitchencrashers.com

7 thoughts on “Italyan Usulu Tiramisu Tarifi

  1. videolarınız çok keyifli.. Tiramisu en sevdiğim tariflerden, Türkiye de mascaepone bulmak imkansız o yüzden hiçbir zaman gerçeğini yapamıyormuş gibi hissediyorum:) yaz için hem hafif hemde soguk bir tatlı oluyor.. Ellerinize sağlık, sizin tarifi de deneyeceğim.

  2. Nasıl güzel ve açıklayıcı bir tarif yapmışsınız öyle. Elinize gözünüze sağlık….
    Ancaaaak oldukça ciddi ve özen gösterilecek bir tarif.
    Deneyeceğim en kısa zamanda…..
    Maşallah Ege dünya tatlısı…
    Ege’yi öpmek istiyorum, bende babaanne olmak istiyorum……

  3. Fotograflardaki bu kucuk bebek su an nerdeyse, tontiş yanaklarından mucuk mucuk öpmek istiyorum. Yaptığınız tiramisu enfes görünüyor. Hapur hupur yemek istiyorum.
    Tiramisu’nun sözcük anlamı nedir diye küçük bir araştırma yaptım. “Beni kendime getir.” anlamına geliyormuş. Arz ediyorum:)

Yorum bırakın